Irene Hynes
 
 
IRÉNE    HYNES
 
 
 
 
 
 
 
Hem  -  Om Iréne Hynes  -  Kontakt
 
 
 
 
 
 
 
Mina första jobb som fotomodell gjorde jag i London 1971. Under resten av 70-talet arbetade jag heltid med svenska modetidningar och reklambyråer. Då fanns det inga make-up artister eller frisörer vid fotojobben, utan modellen sminkade själv sitt ansikte, och fixade även sitt hår (bilderna ovanför är hämtade ur olika modereportage). Jag har även många års erfarenhet som journalist och stylist.
 
Jag bredvid mig själv som skyltdocka. "Jag" stod i skyltfönstren hos Gul & Blå på 80-talet. Bilden är från tidningen Ljusnan som gjorde ett reportage på mig när jag hade flyttat till Hälsingland. Foto: Leif Larsson
I trettio år har jag arbetat med mode och media i Stockholm, och två år i Paris. Som journalist har jag varit flitigt anlitad av svenska tidningar, men har också jobbat med franska, tyska och japanska uppdragsgivare.


Fotograf ewa-mari johansson

Några exempel på artister och skådespelare som jag har stylat för skivomslag, tidningar och videos är Orup, Niklas Strömstedt, Ulf Lundell, Erik Gadd, Roger Moore, Louise Hoffsten, Helene Sjöholm, Marie Göransson, Kim Andersson, Carola och hundratals fler.
 
 
www.irenehynes.se